Middenin het oude centrum van Alphen aan den Rijn en op tien minuten loopafstand van het station vind je bistro ‘De Gelaarsde Kat’. ‘De Kat’, zoals het in de volksmond ook wel wordt genoemd, vormt sinds 1991 een begrip in de Alphense Hooftstraat. In 2022 werd ‘De Kat’ overgenomen door Bart en Charissa Duineveld. Samen vormen zij het perfecte team om de kwaliteit van de goedlopende bistro te waarborgen.

Het gezellige voorterras aan de Hooftstraat, het grote terras aan de Oude Rijn, de mooie serre en de knusse inrichting zorgen zowel in de zomer als in de winter voor een heerlijk en ‘sprookjesachtig’ avondje uit. Ondanks een aantal renovaties heeft ‘De Kat’ haar huiskamersfeer behouden. Je dineert hier ‘ouderwets gezellig’ tussen kunst en kitsch, boerenbont en donker hout.

De menukaart
Zoals een klassieke bistro betaamt staat er voldoende op de menukaart voor iedereen. Voor de grote- en de kleinere eter, voor de vis-, vlees- of vega liefhebber. Op de ‘Kattenhapjes’ kaart staan tientallen kleinere gerechten zoals carpaccio, gamba’s of geitenkaas. Kom je met een grotere groep eten? Er is een mogelijkheid om een eigen menu samen te stellen. Maar waar ‘De Kat’ natuurlijk vooral om bekend staat zijn het broodje Dip en de spare-ribs. Je hebt de keuze uit drie verschillende marinades en je kunt ze onbeperkt bestellen voor maar €21,50. Tip! Combineer de gerechten met één van de zeven eigen Gelaarsde Kat bieren.

Over Bart en Charissa
Bart is een horecaman in hart en nieren. Hij begon op zijn veertiende en heeft jarenlang in meerdere zaken ervaring opgedaan. Met de overname van ‘De Kat’ komt zijn grote droom uit. Charissa heeft jarenlange ervaring binnen de retail waar klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staat. Zij gaat dat doorvoeren in de gastvrijheid bij ‘De Kat’.

Hooftstraat 81

2406 GE Alphen aan den Rijn

Keuken iedere dag open:

17:00 – 22:00 uur

Telefoonnummer

 (0172) 491 401

Realisatie: New Media Online | Alle rechten voorbehouden